Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Autostrada Nordului – Lipsă totală de implicare a autorităților sătmărene
PMP Satu Mare  - Joi, 24 Septembrie 2020

Candidatul PMP pentru funcția de primar al municipiului Satu Mare, Mihai Huzău, semnalează o problemă spinoasă, care pare să nu trezească deloc interesul autorităților locale și județene, deși construirea unei autostrăzi care să lege toate județele din Nordul României, peste Carpați, ar fi de importanță vitală pentru orașul și județul nostru.

Una dintre cele mai mari carențe ale municipiului Satu Mare este lipsa drumurilor rapide sau a autostrăzilor care să tranziteze proximitatea orașului nostru. Cea mai apropiată autostradă de noi este la o depărtare de 50 km și este pe teritoriul Ungariei, iar Autostrada Transilvaniei (A3) va trece la 100 km de noi.

Din această cauză, autoritățile locale ar fi trebuit să se implice activ în realizarea singurului proiect de infrastructură rutieră care va tranzita Satu Mare. Este vorba despre Autostrada Nordului, proiect inițiat de deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

Traseul Autostrăzii Nordului va trece prin Satu Mare – Baia Mare – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava. Colegul meu, deputatul Ionuț Simionca, duce o campanie puternică pentru realizarea cât mai grabnică a Autostrăzii Nordului și orice sprijin venit de la autoritățile de pe traseul autostrăzii este important.

Am aflat cu stupoare că niciun politician din Satu Mare nu l-a contactat pentru a-i oferi sprijin pentru ca această inițiativă legislativă să se concretizeze mai repede. Nimeni din administrația municipiului nu a prezentat interes pentru această inițiativă. Avem 2 deputați și un senator UDMR, care puteau să facă lobby pentru Satu Mare. Avem doi viceprimari din partea PNL, partid aflat la guvernare, care nu au făcut nimic pentru acest proiect de maximă importanță pentru Satu Mare.

Este doar un alt eșec al unei administrații girate de viceprimarul Adrian Albu, care susține că știe care sunt proiectele strategice vitale pentru Satu Mare, dar care nu a mișcat un deget pentru a face ceva în acest sens, timp de 4 ani. Cu toate astea, acum, în calitate de candidat PNL la Primăria Satu Mare cere votul sătmarenilor pentru a deveni primar.

Dragi sătmăreni, consider că este momentul să luăm atitudine. Duminică ne alegem viitorul orașului pentru următorii 4 ani, astfel că trebuie să avem grijă cu cine votăm! Și, mai ales: cu cine nu votăm!

Tags: autostrada  nordului  mihai huzau  
1388 vizite
Distribuie pe